середа, 18 березня 2015 р.

Круглий стіл” Тернопіль.Зелений прорив”

Круглий стіл"Тернопіль.Зелений прорив”



!7.03.2015р. о 14.30 год. на виконання доручення міського голови №01/03 від 15.01.2015р.  на базі Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбувся круглий стіл "Тернопіль. Зелений прорив” за участю бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів, міських бібліотек та екологів міста. Співорганізаторами зустрічі виступили Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу, Тернопільська обласна бібліотека для молоді. Метою даної зустрічі була популяризація міського екологічного бюлетеня №6 та визначення  важливості використання краєзнавчого матеріалу для формування ціннісного ставлення до природи рідного краю, здійснення екологічної освіти та виховання. 
       В умовах становлення національної системи освіти демократичної України зростає потреба у відродженні екологічної культури молодого покоління як духовного джерела формування особистості, ефективного засобу зміцнення національної свідомості, формування в майбутніх громадян витончених смаків, уподобань, культурного світогляду, утвердження норм та цінностей української культури. Все це вимагає змістовної організації і проведення екологічної роботи в школі, оновлення змісту, форм і методів екологічного виховання. Важливим моментом у цій роботі є використання краєзнавчого матеріалу для формування ціннісного ставлення до природи. Саме екологічні бюлетні Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради містить екологічний краєзнавчий матеріал ,який використовують педагоги міста у своїй роботі.

В ході зустрічі присутні мали змогу поспілкуватися з заступником начальника Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Соколовським О.І., головним спеціалістом –ландшафтником відділу благоустрою та екології Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Молдецька С.Я. Методист, бібліотекар Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Козловська  Л.П. ознайомила присутніх з можливістю використання краєзнавчого матеріалу бюлетеня для розробки місцевих екологічних маршрутів. Був презентований екологічний маршрут „Заповідні території м.Тернополя”. Працівники бібліотеки ознайомили з вистакою документів екологічної тематики із фондів Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.На завершення працівники Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради подарували бюлетні бібліотекам загальноосвітніх навчальних закладів.
Пропонуємо вашій увазі розробку екскурсійного маршруту "Заповідні території міста Тернополя"

Немає коментарів:

Дописати коментар